Warsztaty „Budowa modelu zarządzania żywnością w sytuacji kryzysowej”

Udostępnij:
Dwóch mężczyzn stoi obok informacji o warsztatach projektu FoodCLIC, zatytułowanych „Budowa modelu zarządzania żywnością w sytuacji kryzysowej”, które odbywają się w Urzędzie Miejskim Wrocławia.
Łukasz Stępień, wziął udział w wyjątkowych warsztatach „Budowa modelu zarządzania żywnością w sytuacji kryzysowej”.

Łukasz Stępień, członek Obserwatorium Bezpieczeństwa, został zaproszony do udziału w wyjątkowych warsztatach „Budowa modelu zarządzania żywnością w sytuacji kryzysowej”.

Był to cykl warsztatów odbywających się w ramach projektu FoodCLIC, finansowanego przez Unię Europejską w ramach programu Horyzont Europa. W ramach tego projektu miasto Wrocław zajmuje się tematyką bezpieczeństwa żywnościowego Wrocławskiego Obszaru Funkcjonalnego. Warsztaty zostały przeprowadzone przez moderatorów z Design Thinking Institute, z wykorzystaniem metodyki design thinking.

Celem warsztatów było wypracowanie praktycznego modelu zarządzania żywnością w sytuacjach zakłóceń.

Pracowaliśmy ramię w ramię z przedstawicielami Inspekcji Ochrony Roślin i Nasiennictwa, Wrocławskiego Banku Żywności, służb sanitarno-epidemiologicznych oraz przedstawicieli samorządów (m.in. Wrocławia i Oleśnicy).

To ważny krok w kierunku zbudowania odpornego systemu, w którym żywność pozostaje dostępna także wtedy, gdy pojawiają się zakłócenia.

Najnowsze newsy

20 października, 2025
Analityk bezpieczeństwa Marcel Rutkowski, wystąpi na antenie studenckiego Radia Meteor.
9 października, 2025
W najnowszym odcinku podcastu MiastoLogicznie wystąpił Sergiusz Parszowski, Prezes Obserwatorium Bezpieczeństwa
9 października, 2025
Prezes Obserwatorium Bezpieczeństwa, weźmie udział w wydarzeniu Local Trends – Europejskie Forum Samorządowe w Poznaniu